Power plate Slovenija

KAJ JE POWER PLATE IN KAKO DELUJE

KAJ JE POWER PLATE?

POWER PLATE ® je vrhunska naprava za kakovosten trening, delujoča na principu vibracijske stimulacije. POWER PLATE ® odpira novo dimenzijo wellness-a. POWER PLATE ® uporablja metode “Acceleretion Tranning” (sistem pospešenega treninga), ki stimulira naravne reakcije telesa na vibracije in aktivira mišične kontrakcije od 25 do 50 krat v sekundi.

POWER PLATE ® vam omogoča hitrejšo in enostavnejšo pot do boljše fizične kondicije, boljše telesne pripravljenosti, povečanje mišične moči in gibljivosti, vitalnosti in zdravja o katerih ste vedno sanjali.

Z vadbo na vibracijski napravi si oblikujete postavo, izboljšate prekrvavitev, izboljša se vam presnova in upočasni propadanje kostne mase.

Vadba je primerna tudi za starejše ljudi in osebe, ki okrevajo po poškodbah. Vadba poteka pod strokovnim vodenjem osebnega trenerja.

Vadba na Power Plate napravi je odlična priprava na vse športne dejavnosti. Vadba vedno poteka pod vodstvom osebnega trenerja, ki pazi na pravilno izvedbo vaj, prilagaja zahtevnost vadbe vašim sposobnostim in treninge tudi ustrezno stopnjuje.

Vadba traja 30 minut, kar je primerljivo s 2 urnim treningom v fitnes centru na navadnih fitnes napravah. Priporočamo trening dva do trikrat tedensko. Prvi trening je brezplačen, da vadbo spoznate.

KAKO DELUJE?

Vadba na Power Plate®  napravi ustvari ravnovesje telesa, ga spodbuja, da se odzove na vse vibracije z refleksom krčenja mišic od 25 do 50-krat na sekundo. Poleg tega morajo te kontrakcije oz. t.i. krčenja delati v višjih dimenzijah, saj Power Plate® naprava dejansko deluje v vseh treh ravneh. Rezultat je neverjeten napredek povečanja moči in vzdržljivosti mišic.

Pri različnih vrstah treninga se za povečanje telesne mase uporabljajo proste uteži, medtem ko med treningom na Power Plate® napravi namesto prostih uteži uporabljate svojo lastno težo.

“To je pravi preboj na področju treninga in usposabljanja, saj lahko sedaj optimalno obremenimo človeško telo, medtem pa zmanjšamo obremenitev na sklepe, kite in vezi. Teža je sila, ki deluje na človeško telo vsak dan, ne glede na to, ali smo v gibanju ali v mirovanju. Skozi vadbo na Power Plate® napravi se počutite, kot da ste težji vsakič, ko se poveča pospešek vibracij.

UČINKI VIBRACIJSKE VADBE:

Vadba na Power Plate ® napravi je koristna iz več razlogov:  od takojšnjega izboljšanja krvnega obtoka do različnih drugih merljivih rezultatov, na primer večje mišične moč in fleksibilnost, izboljšano gibanje, zmanjšanje celulita, povečanje gostote kosti, zmanjša bolečine in pospešuje okrevanje. Naša tridimenzionalna vibracijska tehnologija je še naprej vodilna v industriji in njena pozitivna dejstva temeljijo na obsežnih akademskih in neodvisnih znanstvenih medicinskih raziskavah.

ZA KOGA JE VADBA PRIMERNA?

Power Plate® je vrhunska naprava za vibracijske treninge, primerna za uresničevanje novih razsežnosti v wellnessu za vse starosti, načine življenja in telesne sposobnosti. Ne glede na to, ali ste vrhunski profesionalni športnik,  fitnes navdušenec ali povprečni uporabnik, se vam z vključitvijo Power Plate® vaj v vaš trening odpirajo neslutene možnosti. Te ugotovitve se ne pojavljajo le v posameznih raziskavah, ampak tudi v pričevanju številnih uporabnikov.

KONTRAINDIKACIJE:

  • Nosečnost
  • Tromboza
  • Bolezni srca in ožilja
  • Sveže rane od operacije ali kirurškega posega
  • Epilepsija
  • Srčni spodbujevalniki
  • Tumorji

Opomba: Če katera od zgoraj navedenih kontraindikacij velja za Vas, se Vam ni potrebno umakniti od uporabe Power Plate® naprave. Obsežne raziskave se izvajajo glede na učinke Acceleration Training™ vadbe na posebna zdravstvena stanja, zato se lahko ta seznam kmalu spremni. Zaradi varnosti pa Vam odsvetujemo uporabo, dokler se ne posvetujete z Vašim zdravnikom in ugotovite, ali so vaše kontraindikacije upravičene in pravilne.