Power plate Slovenija

ŠPORT

Med klasičnimi vajami je gib omejen, zato se aktivira v povprečju le 30-40% mišične mase, pri aktivnih športnikih pa do 80% mišične mase. Power Plate vibracije pa aktivirajo kar 97 % mišičnih vlaken. To pomeni, da se aktivirajo tudi mišice stabilizatorji, ki jih drugače le težko aktiviramo.

Mnogo ljudi je v zmoti, ker verjamejo, da je dolžina treninga tista, ki doprinese k povečanju mišične mase in kondicije. Resnica pa je, da se tisto, kar daje rezultate, skriva v intenzivnosti vadbe. S postopnim dodajanjem bremen prilagajamo mišice večjim bremenom, kar posledično pomeni večjo rast in večjo moč mišic. Na tak način so trenirali že stari Grki, čeprav niso poznali učinka vibracij.

Torej s pomočjo vibracij Power Plate se aktivirajo mišice stabilizatorji, intenzivnost vaje pa se povečuje, ne da bi povečevali težo bremena. Obremenitev sklepov in ligamentov je veliko manjša, metoda pa je tako učinkovita, da naporni in izčrpavajoči treningi niso več potrebni.

S pomočjo Power Plate naprave izboljšamo naslednje parametre:

  • maksimalno moč,
  • eksplozivno moč ter
  • mišično vzdržljivost.

MASAŽA

Cirkulacijska masaža stimulira krvni obtok, kar naganja telo da segreva maščobe v tistih območjih v katerih je cirkulacija slaba ali je pa sploh ni (trebuh, noge, ostražje). Hitra cirkulacija krvi tudi stimulira detoksikacijo, pospešuje in segreva maščobe v prav tistih območjih, ki so pod vplivom masaže.

RAZTEZANJE

Kadar je cirkulacija slaba, klasično mišično raztezanje povzroči izločanje kemijskih elementov, ki povzročajo bolečino. Vibracije naprave Power Plate stimulirajo krvi obtok, ki zaradi tega mnogo bolj učinkovito črpa kri skozi raztegnjene mišice, bolečine pa so tako kar najbolj zmanjšane. Pozitivni efekti raztezanja z napravo do dolgotrajni, ohranjamo pa jih lahko tudi s pomočjo klasičnih metod.

RELAKSACIJA

Sproščujoča masaža na napravi Power Plate pripelje mišice v stanje večje relaksacije oziroma kar največje stopnje sproščenosti.