Power plate Slovenija

ZDRAVJE IN DOLGO ŽIVLJENJE

POVEČANJE PROŽNOSTI

Zaradi intenzivne cirkulacije, deluje proti otrplosti, zmanjšuje napetosti in izboljšanju prožnosti mišic in tkiv ter preprečevanju zaraščanja in odmiranja tkiva.

 

IZBOLJŠANJE FIZIČNE FORME

S treningom na Power Plate so vključena vsa mišična vladna aktivnih skupin mišic.

Povečanje mišic in mišične vzdržljivosti povzroči povečanje delovanja sistema za ohranjevanje telesa, kot so srce, krvni obtok in sistem prebave. Rezultat tega je boljša izkoriščenost sistema telesa.

 

IZBOLJŠANA GIBLJIVOST

Močna cirkulacija, ogrevanje mišic ter povzročeni refleksi omogočajo osvoboditev elastičnosti in zmanjšanje mišične napetosti. Rezultat je lahkotnejše gibanje.

 

REHABILITACIJA

Med testiranji možnosti uporabe napravi Power Plate v rehabilitaciji so strokovnjaki avstrijske univerze merili povečanje moči pri pacientih s poškodbo kolena. Prva skupina je delala običajne fizioterapevtske vaje, druga skupina pa je uporabljala Power Plate, beležila 125% napredek v moči. To je skoraj dvakrat več kot pri skupini z običajnimi rehabilitacijskimi krepilnimi vajami. Power Plate je tako dokazano odlična naprava za uporabo v rehabilitaciji.

Po končani akutni fazi, ko koleno ni več oteklo, je potrebno izboljšati mišično moč vseh mišic, ki pripomorejo k stabilnosti kolena med gibanjem. Močne mišice lahko delno ublažijo težave z nestabilnostjo kolena.  Priporočamo vsaj enomesečni obisk fitnesa 2-3x tedensko  v katerem lahko trenirate na Power Plate napravi pod nadzorom trenerja. 

Trener  bo spremljal vaš napredek in ustrezno stopnjeval zahtevnost vadbe. Po potrebi se lahko odločite za elektrostimulacijo mišic. Vadbo na Power Plate napravi priporočamo tudi kot pripravo na operacijo križne vezi. Power Plate omogoča izjemno povečanje mišične in gibljivosti v kratkem času brez velikih obremenitev na  sklepe.  

Zato ga priporočamo kot pripravo na operacijo križne vezi. Power Plate trening je odlična oblika vadbe tudi po operaciji križne vezi. S treningom lahko začnete 6 tednov po operaciji. 

 

BLAŽENJE BOLEČINE

Ob uporabi napravi Power Plate se pospeši in dodatno stimulira krvni obtok, kar posledično zmanjša bolečino po treningu. Povečanje mišične napetosti med treningom s to napravo pogosto vpliva na zmanjšanje napetosti v ostalem delu telesa, kar lahko prav tako zmanjšuje občutek bolečine.

 

BOLJŠA KOORDINACIJA

V kolikor so vsi receptorji v telesu stimulirani istočasno, se izboljša tako medmišična koordinacija kot tudi koordinacija v sami mišici. Prav tako se izboljša občutek za ravnotežje, ter posledično hitrost reakcij na motnje. Vse to omogoča Power Plate.

 

POVEČANJE GOSTOTE KOSTNE MASE

Power Plate preverjeno stimulira regeneracijo kostne mase. Strokovne raziskave dokazujejo, da se z vadbo na napravi poveča količina kalcija v kostni masi, kar posledično pripelje do večje kostne gostote. Močnejše mišice, boljše ravnotežje, koordinacija so pozitiven doprinos v borbi prosti osteoporozi. Tako tudi zmanjšujemo riziko padcev in poškodb, še posebej pri starejših ljudeh. Novejše raziskave kažejo pozitivne učinke tudi pri bolnikih s kroničnimi bolečinami, periferno polinevropatijo, multiplo sklerozo, parkinsonovo boleznijo, revmatoidnim artritisom in urinsko inkontinenco.

 

IZBOLJŠANJE CIRKULACIJE

Med vadbo na napravi Power Plate delujejo mišice kot črpalka, ki črpa kri do najmanjših žilic v našem telesu tudi do 50-krat v sekundi, s čimer se izboljša delovanje kardiovaskularnega sistema. Tako se vrši hiter transport energije v mišico ter po drugi strani hiter transport odpadlih produktov iz mišice, kar prispeva k hitrejšemu obnavljanju organizma.